IJsvogel op de rand van m.s. MOENTE op 7 september 2015. foto Simon Schermerhorn ©

In 2015 werd deze foto gemaakt op een afstand van 30 centimeter! De IJsvogel zat regelmatig op de rand van mijn motorboot ‘MOENTE. Vanuit mij huis op de Seel in Terherne was de afstand ruim 20 meter. Daarom ben ik in de motorboot gaan zitten en heb ik het raampje aan de binnenkant afgeplakt, met een opening voor de lens. Toen was het een kwestie van geduld. En ja hoor, na enige tijd kon deze foto gemaakt worden.

Vogelkenner Johan de Jong wist te vertellen dat de ijsvogel op deze foto een jong mannetje is. Waarschijnlijk ging hij steeds op de rand voor het raam zitten omdat hij zo ‘in de spiegel’ een soortgenoot zag, of dat het misschien een ‘ijdeltuit‘ was die zichzelf bewonderde.

Daarna heb ik ook een video-opname gemaakt waarbij zichtbaar is hoe de ijsvogel een braakbal produceert.

Dit jaar heb ik in het “villapark” vanuit de kano ook al twee keer een ijsvogel gezien, de locaties staan op het kaartje:
Diversen >


Home >