Catawiki is een snel groeiend “veilinghuis” op het Internet. Voor de diverse categorieën (van oldtimers, speelgoed tot diamanten en kunst) worden de veilingen begeleid door een expert.

Eind februari 2021 werd het volgende werk aangeboden door de Italiaanse aanbieder Intermidiart op een Kunstveiling die door Catawiki begeleid werd door Aude Fonlupt.

Dit is een zeer matige imitatie van het werk van Emile Gastemans uit de collectie van Moente Maritieme Kunst. Oordeel zelf:

Emile Gastemans "Aan de Schelde"
Belgische kunstschilder Emile Gastemans: Collectie Moente Maritieme Kunst

De kunstschilder van het werk op Catawiki heeft het sloepje 180 graden gedraaid.

Woensdag 3 maart 2021 heb ik een melding gedaan bij Catawiki.

12 maart heb ik een reactie gekregen dat Catawiki meldingen over items die niet echt zijn zeer serieus neemt met het verzoek om nadere informatie. De expert Aude Fonlupt wordt gevraagd om het schilderij opnieuw te bekijken: “We nemen contact met u op zodra de tweede beoordeling is voltooid”… Catawiki onderneemt passende stappen om de veiligheid van de aankoop van de koper te waarborgen.

De gevraagde informatie is direct aan Catawiki gestuurd.

Op 23 maart 2021 ontvingen ik het bericht dat de expert contact gaat opnemen met de verkoper. Nadere informatie volgt. Vier weken later (21 april 2021) ontving ik het onderstaande bericht. Volgens Catawiki is het aangeboden géén replica. Hiermee disqualificeert Catawiki zichzelf en de expert Aude Fonlupt.

Categories: Kunstenaars

About the Author

Simon Schermerhorn ()

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *