Jachtschilder

No Comments

Deze website is genoemd naar de ‘MOENTE‘, een ontwerp van W. de Vries Lentsch Jr. uit 1967, waarvan Simon Schermerhorn sinds 1995 de 2e eigenaar is.

In de afgelopen weken is de MOENTE in zijn geheel geschilderd door de jachtschilder Pieter Tjeerdsma uit Grou. Met een werkelijk prachtig resultaat!


lees meer >

Categories: Moente

Wisselprijs 12-vts-jol dames

No Comments

MOENTE MARITIEME KUNST heeft een wisselprijs ter beschikking gesteld voor de beste DAME in de Jaarprijs 12-voets-jol. Het is een beeldje van een zwaluw uit 1937 van de ontwerper/beeldhouwer André Vincent Becquerel (1893-1981).


Uitslag:

  • 1: Rina de Nooijer
  • 2: Patricia Surendonk
  • 3: Jacqueline François
  • 4: Anjo Klinkenberg
  • 5: Tonny Surendonk
  • 6: Froukje Romkes


Prijsuitreiking


Op de Jaarvergadering van de Jollenclub is de wisselprijs op 12 februari in Sneek uitgereikt aan Rina de Nooijer door Simon Schermerhorn (Moente Maritieme Kunst).

foto: Mary Plantenga


Een kort filmpje (12 seconde) toont de prijs nog beter:


De aanleiding voor het instellen van deze prijs was de Molenbeecker-wisselprijs waar tussen 1918 en 1934 door de dames om werd gestreden.

Lees meer > (Artikel over deze wisselprijs in het Jollenbulletin)

Categories: 12-voetsjol

Nymphaea

No Comments

Het boek “Nymphaea, autobiografie van een jacht“, auteur Dick Pels is verschenen.

Een bijzonder interessant, rijk geïllustreerd boek over dit in 1917 gebouwde 30 meter lange motorjacht:

Te bestellen > (bij Walburg Pers)


Moente Maritieme Kunst leverde 2 illustraties voor het boek uit de dagboeken van de ‘Kriegsmarine’ te Rotterdam: Pagina 102 met bijschrift: Registratie inbeslagname Nymphaea en Olivier van Noort (Collectie Simon Schermerhorn)

Categories: Boeken

Peter van Straaten : ‘maritiem’

No Comments

Peter van Straaten (1935-2016) maakte ruim 50 jaar fantastische tekeningen: politieke tekeningen, cartoons, strips en erotische tekeningen, etc.

MOENTE MARITIEME KUNST verzamelt tekeningen met een ‘maritiem’ aspect.

Voor de publicaties van de ‘maritieme’ tekeningen van Peter van Straaten op deze website is toestemming gevraagd aan rechthebbenden. De toestemming is niet verleend. Daarom zijn deze tekeningen (hopelijk tijdelijk) niet toegankelijk. Sorry!

Stuur een reactie >

Categories: Kunstenaars